·

Masło orzechowe własnej produkcji

Bardzo lubię masło orzechowe i zawsze kupowałam je w sklepie, dopóki nie dołączyłam do programu Vitalni do 100 i nie sprawdziłam, co jest w jego składzie ? Znalazłam bardzo prosty przepis na własne masło orzechowe – tańsze i zdrowsze, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Do tego, dowiedziałam się, że można wykonywać je z…

Bardzo lubię masło orzechowe i zawsze kupowałam je w sklepie, dopóki nie dołączyłam do programu Vitalni do 100 i nie sprawdziłam, co jest w jego składzie ?
Znalazłam bardzo prosty przepis na własne masło orzechowe – tańsze i zdrowsze, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Do tego, dowiedziałam się, że można wykonywać je z każdym orzcehów lub ich mieszanki – co, kto lubi ☺️

Masło orzechowe własnej produkcji ?

? Porcja: ok 500 ml
? Potrzebne składniki:
✅ łuskane orzechy ziemne (lub inne ulubione) 600g
✅ szczypta zdrowej soli np świeżo zmielona sól himalajska
? Przygotowanie:
? Orzechy można kilka godzin wcześniej namoczyć, aby puściły więcej swojego oleju – w ten sposób, uzyskamy bardziej podobne ale zdrowsze masło do gotowego, kupnego.
? Wrzucamy je w blender lub inne urządzenie miksujące i miksujemy na miazgę. Przy otwartych pojemnikach, radzę uważać na oczy❗️Orzechy odskakują.
? Dodać szczyptę soli i wymieszać. (Jeśli kupisz orzechy solone, nie sól ich ponownie!)
Bon Apetit! Twoje masło jest gotowe ?☺️
Zapraszam Cię do sprawdzenia naszego zdrowotnego programu Vitalni do 100

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do newslettera!