·

Papryka nadziewana farszem

Nadziewane farszem warzywa to idealne rozwiązanie na domowe przyjęcia, ale również świetny pomysł na śniadanie czy obiad. Sprawdź jak pyszna może być faszerowana papryka.   ? Papryka nadziewana farszem Odpowiednia na każdym etapie programu Vitalni do 100  – większa na obiad, a mniejsza na śniadanie – ze względu na zawartość gramową mięsa (śniadanie 100g, obiad…

Nadziewane farszem warzywa to idealne rozwiązanie na domowe przyjęcia, ale również świetny pomysł na śniadanie czy obiad. Sprawdź jak pyszna może być faszerowana papryka.

 

? Papryka nadziewana farszem

Odpowiednia na każdym etapie programu Vitalni do 100  – większa na obiad, a mniejsza na śniadanie – ze względu na zawartość gramową mięsa (śniadanie 100g, obiad 200g). Pamiętaj, że w 1 i 2 etapie programu, jadamy wyłącznie żółtą paprykę.
? Porcja: dla 2 osób lub 2 posiłki
? Potrzebne składniki:
✅ dwie papryki (na pierwszym i drugim etapie tylko żółta)
✅ 200 – 400 g mięsa mielonego (w zależności czy robimy na śniadanie czy na obiad)
✅ 4 pieczarki
✅ pół cebuli
✅ pół łyżeczki – łyżeczka mielonego czosnku
✅ pół łyżeczka – łyżeczka pieprzu
✅ szczypta curry
✅ pół sera mozzarella (tylko na trzecim etapie)
✅ 2-4 łyżki oliwy lub oleju
✅ 150 g sałaty np masłowego lub roszponki, rukoli.
?Sposób przygotowania:
? Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę.
? Wrzucamy na rozgrzaną z olejem patelnię, dodajemy szczyptę curry i podsmażamy.
? W tym czasie, wycinamy szypułki papryk i czyścimy je wewnątrz pozostawiając je w całości, jak miseczki.
? Mięso doprawiamy czosnkiem i pieprzem oraz podsmażamy kilka minut na oleju.
? Mięso mieszamy z pieczarkami i cebulą oraz nadziewamy nami papryki.
? Ser mozzarella kroimy w plasterki i układamy na górze papryczek.
? Papryki wkładamy w naczynie żaroodporne i wstawiamy do piekarnika na 15 minut i 180 stopni. Serek powinien się delikatnie zapiec i zarumienić. Podajemy na sałacie.
??‍? Smacznego!
Zapraszam Cię do sprawdzenia naszego zdrowotnego programu Vitalni do 100

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do newslettera!