Ryba to idealne zdrowe zastąpienie mięsa w posiłku i jednoczesne dostarczenie białka. Połączona z warzywami, może stanowić wspaniałą kompozycję kulinarną i smakową dla naszych podniebień.
Przepis jest odpowiedni na obiad w trzecim etapie programu Vitalni do 100.
Ryba z pieczarkami w szpinaku – idealna na obiad lub śniadanie (ryba w mniejszej porcji) od drugiego etapu
? Porcja: 1 osoba
? Potrzebne składniki:
– szpinak mrożony lub świeży
– 2 pieczarki
– ryba mróżona lub świeża
– sok z cytryny – łyżeczka
– czosnek mielony
– pieprz
– olej roślinny
– plasterek sera koziego
? Sposób przygotowania:
– rybę rozmrażamy lub świeżą wrzucamy na patelnię na łyżce oleju, dusimy z natką pietruszki i sokiem z cytryny,
– szpinak rozmrażamy lub wrzucamy na łyżce oleju do garnka, podduszając
– do szpinaku dodajemy czosnek i pieprz, a gdy się poddusi, a pieczarki lekko zmiękną, dodajemy plasterek sera koziego, aby złapać inną konsystencję
– podajemy na ciepło
??? Smacznego!
Zapraszam Cię do sprawdzenia naszego zdrowotnego programu
Vitalni do 100